Teren za piklbol

Jedna od ključnih stvari da bi ste uživali u piklbolu (pickleball-u) jeste da imate pogodno mesto za igru. Bez obzira da li pravite teren za ozbiljno takmičenje, rekreativne partije sa prijateljima ili privremenu površinu za događaj, poznavanje osnova vam može pomoći da napravite teren u kojem će te uživati. Ove smernice će vas uputiti kako da započnete sa izgradnjom terena koji je savršen za vaše specifične potrebe.

Tereni za piklbol

Dimenzije terena za pickleball

Kada postavljate privremeni (ili trajni) teren za pickleball, važno je znati tačne diemnzije kako je naznačeno na dijagramu. Takođe je važno napomenuti da, ako postavljate spoljni teren za pickleball na već postojeću površinu terena koja je okrenuta prema normalnom smeru sever/jug, nemojte postavljati terene za pickleball pod pravim uglom u odnosu na teren. Ako to uradite, jedan igrač će direktno gledati u sunce rano ujutru ili kasno popodne, što svakako može predstavljati rizik po bezbednost.
teren za pickleball
pickleball tereni dimenzije

Tereni za picleball se mogu postaviti u vanjsim i dvoranskim uslovima i podlogama. Npr. betonu, šljaci na postojećim teniskim terenima

acs-ab-us-img-avatar.png

Jovana Simović

Piklbol Srbija

pickleball teren dimenzije piklbol
Tereni za piklbol

Postavljanje privremenog terena za pickleball

Postoje dva načina pretvaranja postojećih igrališta u teren za pickleball: zajedničko korištenje i namensko korištenje. Uz zajedničko korištenje, jednostavno dodajte linije za pickleball na postojeću površinu i igrači oba sporta mogu koristiti teren. To može izazvati početnu zbunjenost, ali igrači se brzo naviknu na dodatne linije.

Pre menjanja postojeće površine, pribavite odgovarajuće dopuštenje od vlasnika objekta. Privremeno zalepljene ili zalepljene linije mogu ostaviti tragove na terenu kada se uklone. Ako dobijete dopuštenje, svakako prvo testirajte na malom, neupadljivom području.

Iako se privremeni tereni za pickleball mogu postaviti na nekoliko postojećih sportskih površina kao što su košarkaški tereni, tereni za odbojku, tereni za badminton i klizališta za inline hokej, najčešća površina koja se koristi za zajedničko korištenje su teniski tereni.

privremeni-teren-za-piklbol